PizzaBar De Plataan

Bij De Plataan pizzabar draait het – hoe kan het ook anders – om pizza’s. Om kwaliteitspizza’s. In onze open keuken met een state of the art pizza oven worden zowel historische als verrassende pizza’s bereid volgens de aloude leer van de Romeinen. De pizza uit onze pizza oven is niet zomaar een pizza, maar een pizza van hoogwaardige kwaliteit, gemaakt van het speciale meel recept uit Italië. Het deeg bevat tarwemeel van de beste kwaliteit en krijgt bovendien twee dagen lang de tijd om te rijpen en te rusten. Hierdoor krijgt de pizzabodem een egaal bruine kleur en een karakteristieke smaak en textuur. Met deze manier van deeg maken wordt ingespeeld op de moderne en gezonde levensstijl zonder concessies te doen aan smaak, kwaliteit en traditie.

GESCHIEDENIS PAND

Pizzabar De Plataan is gevestigd in een prachtig monumentaal pand op een bijzondere plek. De Oude vismarkt 13, is de plek waar zich vroeger het slachthuis bevond. Het slachthuis verrees omstreeks 1908 in het centrum van Zwolle.
Het slachthuis werd in 1908 door architect G. G. Post gebouwd voor de gebroeders Abraham en Izaak Marcus, slagers. Zij waren joods en beiden geboren in Dokkum. De winkel was gevestigd aan de voorzijde (Diezerstraat 22), het slachthuis, genaamd “Yn it Fryske Slachhuws”, stond aan de Oude Vismarkt. Leonard Marcus (geb. 1901), zoon van Abraham, legde op 15 mei 1908 de eerste steen. Hij overleefde de oorlog en emigreerde in 1988 naar het beloofde land waar hij in april 1990 overleed.

FOOD SPECIAL    ZWOLLE, NEDERLAND

PIZZABAR DE PLATAAN INTRODUCEERT WERELDS BEROEMDE CLASSIC BURGER

FOOD SPECIAL   ZWOLLE, NEDERLAND

PIZZABAR DE PLATAAN IS THE PLACE TO BE FOR STUDENTS

RESERVEER NU

MAAR 68 ZITPLAATSEN

LAATSTE NIEWS

100% STUDENTEN-
PRIJZEN

OPENINGTIJDEN

Wo t/m zo van 16:00 tot 22:00 uur

WI-FI HOTSPOT

LEKKER SNEL INTERNET